Vari ligger problemet?

Läser i Sydsvenskan att det varit en del skärmytslingar mellan två demonstrantgrupper kring kriget i mellanöstern. På ena sidan, libaneser, palestinier, andra araber och allmänt folk som anser att Israel är den stora boven i dramat. Människor vars släktingar dödats, människor som själva tvingats fly från Israel bomber. På andra sidan, välmående svenskar med plakat som ”stöd den fria världens kamp mot mullornas terror”.

Jag är inte libanes eller palestinier. Jag har inga släktingar som dött i krig. Men jag är övertygad om att jag hade tvingats fly från mitt hemland, Sverige. Om en annan stat bombade hej vilt i jakt på så kallade terrorister och dödar min familj, mina släktingar, som på intet sätt kan kallas terrorister, så hade jag också blivit förbannad. Jag hade kastat skor på motdemonstranterna, möjligen ännu värre.

Det är kanske inte politiskt korrekt. Det är förmodligen inte taktiskt korrekt. Men det är fan så förståeligt. Om nån säger att det är helt korrekt att mörda, bomba ihjäl, någons familj så är det en sund reaktion att bli förbannad.

När någon fäller bomber över ens huvudstad är det fullt legitimt att vilja att den andra statens huvudstad ska brinna. Inte för att man hatar de som bor där, utan för att det är en symbol för den stat som bombar ens land.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment