Apr 132007
 

Jo jag lyckades ta mig till detta trevliga arrangemang mitt Göteborg under förra helgen. Har bara inte haft tid att nämna det tidigare. Sålunda under påskhelgen. Jag har ingen siffra för i år men förra året var det 1800 speltokiga människor som samlades och spelade spel. Säkerligen något liknande i år.
Bortsett från det självklara faktum att det är trevligt att spela spel av alla de slag så är spelkonventen i Sverige något mer än en samling nördar som leker. Det är organisering i vardagen. Visst, alla konvent är inte i samma storlek som GothCon, men alla konvent arrangeras av någon.

Det är många som får sina första föreningskunskaper i den lokala spelföreningen, många som är med och arrangerar konvent. Många som får möjlighet att inse att man kan påverka sin vardag. Det är i sig positivt. De allra flesta spelföreningar i Sverige idag är medlemmar i Sverok – Sveriges Roll- och konfliktsspelsförbund. Av någon anledning tycker valberedningen i Sverok att jag ska sitta i Förbundsstyrelsen efter riksmötet som är nästa helg. Det ska säkert gå bra.

Sen är det ju som sagt väldigt trevligt att spela spel. Tyvärr finns det för många spel och för lite tid. Själv så råkade jag spela Advanced Civilization och Civilization the Expansion Project i totalt 40 timmar. Så jag hann bara med ett annat spel. Machen tror jag det hette. Går ut på att vinna tyska delstatsparlamentsval. Trevligt och väldigt tyskt i sin konstruktion.
Köpte, gjorde jag, två spel. Ett på auktionen efter att de andra objekt jag var intresserad av gått. Det blev Belter. Man ska hålla igång gruvdrift på asterioder i framtiden. Har inte provat men det verkar komplicerat. Sen blev det Warhamster Rally också. Lättare och det verkar kul. Har inte hunnit spela ännu. Men det kommer.

Andra bloggar om: , , ,

Hans Persson Says:

Die Macher heter spelet.

Det blev tyvärr lite för mycket annat som hopade sig för min del, så det blev inget Gothcon. Jag får vänta till Lincon med att överdosera spel. ;-)

Leave a Reply

 
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha