Jul 212008
 
Aftonbladet skriver att det inte blir någon förundersökning mot FRA för olaglig avlyssning av svenskar.

”Att ta del av radiobefordrade elektroniska meddelanden som sänds via etern kan inte anses vara olaglig avlyssning och är inte något brott mot lagen om elektronisk kommunikation”, skriver vice chefsåklagare Agnetha Hilding Qvarnström i sitt beslut som kom redan den 10 juli.

Men det var ju inte det anmälan handlade om som jag förstått det. Att FRA avlyssnat genom etern har det ju funnits regleringar om. Det är spaning i kabel som de inte fått göra, ändå gjort, och anmälts för. Kan vi inte få lite kompetenta åklagare?

Andra bloggar om: ,

_____

Mike Says:

Hebreisk översättning av : Satan.

Anklagare vid rättegång.

lol

Johan Says:

Det verkar som jag missat något. Jag har gått igenom Rapports olika inslag, men jag hittar inget påstående om att FRA skulle ha spanat i kabel. Inte heller den illustration som SVT:s grafiker gjort indikerar detta. Tvärtom visar den endast eterspaning (dock även inrikestrafik!).

kverulant Says:

http://www.svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=22620&a=1175152&lid=puff_1174462&lpos=rubrik

Bland annat på ovanstående länk står det om att FRA samlat in trafikuppgifter under lång tid. Det står inte uttryckligen om det är via etern eller kabel men uppgifterna det handlar om tyder med stor sannolikhet på att det är kabeltrafik och inte etertrafik.

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha