footballImage by Antonis SHEN via FlickrSamtidigt som Sverige möter Portugal på Råsunda tänkte jag tipsa om ytterligare en bok jag köpte på bokmässan. Eller ja, jag fick med den när jag tecknade en provprenumeration på Offside. Tre nummer för hundra kronor.

Just ja, boken. Spelplats Europa av Hans van der Meer. En holländsk fotograf som åkt runt och fotograferat fotbollsplaner från de lägre serierna. Division 5-matcher på den portugisiska landsbygen och från Norge och massor av ställen i Europa. Flera av bilderna kan man se på hans hemsida länkad ovan.

Inte bara är det en fotobok om fotboll, men lika mycket om olika världar. Man ser Europas mångfald genom boken. Titta på bilderna.

Andra bloggar om: , ,

Reblog this post [with Zemanta]

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha