GamesImage by Ian D via FlickrSå förmiddagen snart avklarad. Den har spenderats med friformsdebatter. Ett försök (vi inledde det på förra riksmötet) att minska tiden i plena och få fler delaktiga i diskussionen. Diskussion i mindre grupper om utvalda motioner och verksamhetsplanen.

På så sätt hinner de flesta ändringsyrkandena komma in i tid för plenadebatten och många argument har redan hörts innan plena.

I övrigt har det mest spännande beslutet varit att vi bestämt oss för att ändra hur vi väljer styrelse. Istället för ett komplett förslag som eventuellt ställs mot ett annat komplett förslag så använder vi oss av ett personvalssystem som mycket liknar det som används inom den politiska vänstern. Givetvis dock digitalt.

Mer om det systemet kan man läsa på sveroks forum.

Andra bloggar om: ,

Reblog this post [with Zemanta]

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha