Boycott Israel-posterImage by Creap via FlickrAllt fler krav ställs på en idrottslig bojkott av Israel. Det är bra. Det är framförallt den planerade Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel i Malmö i mars som är omdebatterad. Facebook-gruppen mot matchen har på några dagar fått över 2000 medlemmar. Sossekvinnorna uppmanar till bojkott.

Stoppa matchen

Givetvis är det så att Israel ska bojkottas. På samma sätt som apartheid-Sydafrika utsattes för en internationell bojkott kommer Israels fall påskyndas av en bojkott.

Och det är inte bara i tennisen som Israel bör bojkottas. Sveriges respektive förbund bör agera för en internationell bojkott i alla tillämbara fall. Israeliska fotbollsförbundet är med i UEFA. Givetvis ska Svenska Fotbollförbundet (ja, de stavar utan foge-s) agera för avstängning och uteslutning. SVT/SR/UR bör agera för uteslutning av israeliska statstelevisionen från Eurovisionen.

Det finns säkerligen en mängd förbund utöver ovan nämnda som kan agera.

I övrigt ser jag (har glömt varifrån) att vänstern i Umeå motionerar om att kommunen ska söka sig en vänort i Gaza.

Andra bloggar om: , , , ,

Andra som skrivit: Svensson, Mullvaden, Jinge.

Reblog this post [with Zemanta]

—-

 • Torbjörn Sundelin Says:

  Sydafrika är ett illa valt exempel på lyckade sanktioner och lyckade bojkotter.
  Min dotter, som arbetar i Londons, har ett flertal kollegor som är vita flyktingar från Sydafrika. Hon berättar att läget i Sydafrika tydligen är betydligt allvarligare än vad våra medier informerar oss om. Enligt mina källor försöker flertalet av medelklassens att ta sig ifrån landet. Av Sydafrikas ursprungliga vita befolkning har redan 20% lämnat landet och strömhoppen därifrån verkar eskalera.

  Investeringarna i landet har, i princip, upphört och sydafrikanska bolag köper in sig i utländska för att vara förberedda för att flytta sina huvudkontor till säkrare plats Köpet av svenska Skandia kan få vara ett exempel. Misshandel av vita tillhör vardagen och äldre vita pensionärer vågar sig aldrig ut nattetid och bara under stora säkerhetsförberedelser dagtid. F n ligger våldsbrottsligheten i Sydafrika på en ofattbart hög nivå. Antalet mord/dråp ligger på ca 55 st per dygn och överträffar (i antal dödade) Irakkriget när det var som värst.

  Mer vad som vi aldrig får veta via media är en tilltagande rasism i Sydafrika. En rasism som riktar sig mot vit medelklass. Den yttrar sig i att vita inte kan få jobb i offentlig förvaltning och utbildningsväsende. Det råder stor arbetslöshet bland Sydafrikanska vita akademiker på grund av denna rasism. Jag kommer, allteftersom, att rapportera vad jag får reda på av dotterns kollegor, som har direktkontakt (via mail och internet) med sina anhöriga hemma i Sydafrika.

  Av det lilla jag hört av dottern, ikväll, lutar jag åt att Sydafrika är en tragedi i vardande. En uppfattning som jag faktiskt haft alltsedan ANC tog över rulljangsen. Rapporteringen kan komma att droppa in lite ofrekvent men jag lovar att lägga ut alla mail jag får av dotterns Sydafrikanska kollegor. Med ANC’s nye presidentkandidat Zuma på ingående, kan man räkna med en Zimbabvesering av landet.

  Så exemplet var illa valt. Man borde valt en annan väg för reformering av landet.

  Mattias Says:

  Ett kraftfullt slag i luften.

 • Magnus Ahlkvist – Orsak och verkan – Magnus@Bloggvänstern Says:

  […] the people of Palestine to the citizens of the world | Lyssna på flickan med den gröna tröjan | Tennis – på internationell nivå | Januari 12, 2009 – Ingen bojkott av Israel | Januari 13, 2009 – Moderat kräver ursäkt för […]

  Leave a Reply

     
  Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha