Det kan tyckas att jag ska skriva oftare. Men jag skriver när jag känner för det, inte för att ständigt fundera över bra formuleringar. Zaida skrev om det bra, men jag fortsätter skriva lite då och då.

Ämnet för dagen är givetvis Ohlys beslut att inte längre kalla sig kommunist. Såg inte programet igår men lite på nyhetsmorgon på någon kanal. Sven-Olof/Ove Littorin från Moderaterna uttalade sig om att det bara var kosmetika, att vänstern fortfarande är kommunister och allmänt onda.

Jag tror att han har både rätt och fel. Att Lasse slutar kalla sig kommunist innebär inte att partiet lägger om politiken. Möjligen gör det att man får lättare att komma ut med den, men det är långt ifrån säkert.
Förhoppningsvis ger det inte Plan B-falangen mer energi att fortsätta förstöra partiet. Det är dock möjligt att de försöker göra en offensiv inom kort. De har dock svagt stöd ute i landet, något som förmodligen också kommer att visa sig på kongressen i januari.

Ja apropå kongress så var jag på Ung Vänsters kongress förra helgen. Jag var med i kongresstidningsredaktionen. I annan media var det en sabla massa tjat om kommunism även då. Det var Ida som sagt något i stil med att hon kallade sig kommunist för att hon tyckte att vi har en stolt historia. Borgerlig media kopplar det till att hon tycker folkmord är bra. Jag känner inte Ida något särskilt alls, men jag känner en hel del ombud, och inget av dem skulle rösta på en ordförande som gillar folkmord. Det finns faktiskt ingen jag känner, såvitt jag vet, som gillar folkmord. Känner förvisso några som vill ta över världen och börja genom att invadera Polen, men de är inte kommunister och gillar inte folkmord.

Ungdomsförbundskongressen har också fått andra kommenterer. Det finns de som tycker att man inte ska aktivera sig partipolitiskt (eller ungdomsförbundspolitiskt) utan agera på andra plan. Jag ser ingen motsättning. Givetvis får man väldigt lite gjort om man bara aktiverar sig inom ett ungdomsförbund. Man måste även vara i andra sammanhang. Men i en kall hård värld där beslut kan tyckas vara från en annan planet är det bra att ha ställen där man kan analysera och diskutera det som händer med folk med samma utgångspunkter som en själv. Eller åtminstone med liknande utgångspunkter.

För vill man ha mer än kosmetiska förändringar av samhället behövs det organisering och medveten kamp. Det räcker inte med tepartyn eller bloggande. Även om de bägge är trevliga.

Kommentarer från förr:
Fuck off and die sa…
Även om du inte gillar folkmord, så tar du ju inte avstånd från våld, eller hur? Eller tror du på fullaste allvar att alla människor frivilligt skulle bli socialister?

Skillnaden mellan mitt drömsamhälle och ditt, är att i mitt så skulle alla socialister, kommunister, nazister, monarkister och andra knäppgökar ha sin fulla frihet att leva enligt sin ideologi så länge de inte skadade någon annan. I ditt drömsamhälle skulle alla liberaler (och alla andra som tror på individuella rättigheter, fria kontrakt och äganderätt) bli deporterade till Sibirien.

Jesper sa…
Det är trevligare att kramas än att slåss.
Jag tror det är kallt i Sibirien, jag är emot kyla.

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha