Beautiful Norrland II
Image by hizonic via Flickr

I sommar kommer Nato att öva bombfällning i norrland. Om det kan man bland annat läsa i Riksdag och departement (en tidning jag i övrigt inte prenumererar på).
I nuläget finns Nato-styrkor i Arvidsjaur.
C G Carlsson lyfter frågan om nato-styrkorna använder vapen med utarmat uran. En typ av vapen som enligt samma post Sverige inte röstae mot i FN.

Själv undrar jag om Nato i sommar kommer att släppa vit fosfor över Norrland likt de gjort över Hijudai, Japan. M825 heter den nato-rökkapsel som innehåller vit fosfor. När vit fosfor kommer i kontakt med en människokropp kan den bränna, inte bara skinn och kött, utan även ben. Amerikanarna använde fosforbomber i Irak, särskilt i Fallaujah 2004. Israel använde vit fosfor i Gaza 2008–2009.

Sen undrar jag också om Nato-styrkorna kommer öva lågflygande i Norrland. Likt de gjort över större delen av Japan på ett sätt som inte är tillåtet i USA.

Kort: Jag vill inte ha Nato-trupper i Sverige. Jag vill att Sverige ska vara neutralt och alliansfritt. Däremot vill jag att Sverige ska vara en kraftig röst för rättvisa och mänskliga rättigheter.

Också läsvärt i ämnet Astrid Boman, Lasse Strömbäck

Andra bloggar om: , , , , ,

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha