Konsum
Image by malthe via Flickr

Idag blev jag medlem i konsum. Det har legat på lur ett tag. Tidigare har jag gjort huvuddelen av mina inköp på Ica. Det är de som har legat närmst under alla mina år på de flesta av de orter jag bott på. Dock har jag haft invändningar mot “min” ica-butik, främst att de säljar israeliska citrusfrukter. Något jag frågat om många gånger och inte möts med någon förståelse. Ett tag bytte de mot marockanska, men det är ju inte mycket bättre.

Idag fick jag däremot reda på av Johan Svensson på Facebook att KF Väst beslutat att upphöra med att sälja israeliska varor och dessutom uppmanar riksorganisationen att göra på samma sätt.

På väg hem efter att ha lämnat av Tommy “Bywire” Gabrielsson och Maria Almström vid tåget efter en bra medieutbildning i Falkenberg passade jag sålunda på att handla och bli medlem i Coop i Falkenberg.

Det ligger lite längre bort men inte så långt att det blir särdeles mycket längre att åka. Helt klart cykelavstånd.

Så genom att byta butik gör jag en instats, om än en väldigt liten, för Palestinas sak. Byt butik du också.

Uppdatering: Det kanske inte går så bra för KF:s bojkott som tänkt var. Wallgren skriver om det. Så även Ewa Jansson och Nkholski Bomba

Andra bloggar om: , , , , ,

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha