Idag publiceras ett brev från Bayram Altun, fd vice ordförande i det kurdiska partiet DTP i UNT. Bayram är sedan ett år fängslad utan att ha fått veta anklagelserna. Det är också otaliga av hans partikamrater.

Det är ett brev som alla bör läsa.

Vi har nu suttit här i elva månader och ännu har ingen rättslig förhandling påbörjats. Vår akt sägs vara hemligstämplad. Vi vet alltså efter elva månaders fångenskap ännu inte exakt vad vi är anklagade för.

Genom att häkta dessa kurdiska politiker och funktionärer hoppas AKP inför det kommande parlamentsvalet, kunna återfå de röster man förlorat till DTP i de kurdiska områdena. Turkiska staten räds över det faktum att DTP nära fördubblade sitt stöd och ökade antalet kommuner ifrån 53 till 98 vid lokalvalet 2009. AKP som inte kunde segra över oss vid valurnorna började i stället häkta och fängsla kurdiska politiker.

Partiets utförda arbete så som att förbättra samt utveckla kommunal service, få till stånd en öppen och transparent administration, bekämpa korruption, utveckla folkets demokratiska deltagande, att få till stånd ett miljövänligt kommunalt styre samt att stödja och främja kvinnors deltagande anses vara brottsligt.

Läs hela

Andra bloggar om: , , , ,

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha