Skatt

Last modified date

Comments: 0

För några dagar sedan beklagade sig folk i kommentarer till Federleys blogg att jag tyckte att det kunde vara vettigt att, om det behövdes, strunta i utgiftstaken. Även om det är så att staten räknat fel så att den har mer pengar än vad den räknade med.
Om jag har ett utgiftstak motsvarande lite mindre än min lön (om jag nu hade haft arbete, utbildad lärare, arbetslös, jaja) och vinner på lotto är det vettigt att jag kan använda min vinst.
Nåja, folket hos Federley tyckte att det vore bättre om man gav tillbaka pengarna till de som betalat in dem.
Idag har jag fått tillbaka en del pengar. Drygt 3000 kronor. Jag är nämligen för lat för att meddela skattemyndigheten mitt kontonummer. Då får man utbetalningskort mycket senare än alla andra. Man får pengarna efter semestern, när de behövs som mest.
Pengarna är välkomna eftersom a-kassan ännu inte gjort någon utbetalning. Så förhoppningsvis får jag två månaders pengar nästa gång.

Men jag vidhåller ändå uppfattningen, förutsatt att de sociala skyddsnäten funkar, att det är bättre att ha en välfärd som fungerar än skattesänkningar för rika, som ofta blir följden om man inte får använda pengar och inte vill spara dem.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment