Så då var det dags igen. Precis som förra gången har jag inte hört låtarna innan, som jag brukar göra, utan ni får stå ut med kommentarer direkt när allt sker.

Serbien: Helt ok, lite småtråkig balladisk. Kommer inte att vinna.

Fyrom: Ett bra kärleksdrama. Lite mer tryck än i den första låten. Den här kan jag tänka mig att det blir något med. Edit: Riktigt bra i snabbgenomgången.

Nederländerna. Holland går inte vidare i år heller. Det här är inte ok. Inte nånstans. Ut, bort, bort. Nu.

Malta. Har vi inte hört den här låten förut? Är det inte en låt som Eric eller Danny skulle kunna göra? Förmodligen fick de inte in den i den svenska versionen och så blev det Malta istället.

Belarus. Jag förstår inte det här. Tacka vet jag Sagapo om man måste köra industritema. Sen stör det mig att det låter som “We’re going to hit the mall” när de sjunger “hit them all”. Vad ska de göra på varuhuset?

Portugal hade den bästa låten förra året. Det har de inte i år. Men det är en väluppbyggd ballad med en bra kör. Den kan mycket väl gå till final, men den kommer inte på topp 5.

Ukraina. Vad är det för ljud? Nej, den här går inte heller till final. Det börjar bli ont om låtar som kommer att gå vidare. Och varför ha instrument som rekvisita när dansarna inte kan hantera dem?

Bulgarien. Att sjunga på 11 språk är inte lätt. Jag gillar inte klubbmusik. Men den här låten hade varit riktigt bra som pop-dänga. Den går vidare tror jag.

Slovenien. En bra röst räcker inte. Låten måste ha en melofi som man kommer ihåg också. Man ska komma ihåg den efter första versen. Sen är texten rätt tråkig faktiskt.

Kroatien. Jag tycker inte att man ska ha religiös propaganda i schlager. Religiös determinism har jag inte mycket för. Den går inte vidare.

Sverige. Den här låten har jag hört förr. Den har växt. Inte lika bra som Portugals förra året men det håller. Helt klart till final.

Georgien. Hade han fortsatt i samma stil som de första 12 takterna hade han inte hamnat sist. Hejdå Georgien.

Turkiet. Hade det inte varit för den utomordenligt fåniga texten hade det här kunnat bli en riktigt bra låt. Det hade behövts en bättre sångare också. Men låten är kul.

Estland. Jag tycker om det här. Jag gillar ju förvisso ugriska språk. Men den har något visst. Men den går nog ändå inte till final.

Slovakien. Hade vi inte ett sånt här bidrag i den svenska uttagningen också? Det håller inte. De kan inte gå vidare. Det räcker inte att det är hårdrock för att hårdrockare ska rösta, det ska vara bra också.

Norge. De får inte Sveriges tolva. Men det är en låt som Saade hade kunnat göra. Inte kass men inte min smak.

Bosnien och Herzegovina. Jag somnar. Handlar den om spindlar eller bröllop? Den går inte till final.

Litauen. I brist på bra låtar kan den här gå vidare. Samtidigt, en låt där en kille är ledsen för att han varit otrogen och ledsen för att tjejen stack? (Heteronormativt, jag vet). Kan falla på det.

Andra bloggar om: , , , , Ser

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha