Igår skrev jag om huliganer och alkohol. Idag går Överåklagare Sven-Erik Alhem ut i Aftonbladet och säger att man bör förbjuda alkohol på flygplan och genomföra utandningsprov på passagerarna.

Så långt så bra.
Men vad gäller kring personalen? Det finns otaliga exempel genom historien när piloter har flugit påverkade. Och inte bara flygplanspiloter. Till och med astronauter har flugit påverkade. Nä, inför utandningsprov även för personalen så blir det säkrare för alla att flyga.

Sven-Erik gör också kopplingen med att rökförbudet på flygen har gjort att personalen fått en bättre arbetsmiljö men att det nu är alkoholen som står för jobbigheterna. Om man bortser från dåliga arbetstider och stressat schema så håller jag med. Kanske något att införa på krogen också. För sedan rökning förbjöds på krogen så är det alkoholen som gör att det blir en ansträngd arbetssituation på krogen. Vi väntar med spänning. När kommer alkoholförbudet på krogen?

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer från förr
Björn NilssonVad har vi för garantier för att alla åklagare är helt nyktra i alla lägen?

Nicklas Eriksson Says:

Mycket bra blogg! Jag har letat efter socialistiska kamrater som tillika är nykterister länge nu och äntligen har jag hittat en i alla fall!

God kamp kamrat! Om jag lyckas lära mig hur man länkar från mitt något krångliga bloggverktyg ska jag definitivt lägga till dig!

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha