Apr 132007
 

Jo jag lyckades ta mig till detta trevliga arrangemang mitt Göteborg under förra helgen. Har bara inte haft tid att nämna det tidigare. Sålunda under påskhelgen. Jag har ingen siffra för i år men förra året var det 1800 speltokiga människor som samlades och spelade spel. Säkerligen något liknande i år.
Bortsett från det självklara faktum att det är trevligt att spela spel av alla de slag så är spelkonventen i Sverige något mer än en samling nördar som leker. Det är organisering i vardagen. Visst, alla konvent är inte i samma storlek som GothCon, men alla konvent arrangeras av någon.

Det är många som får sina första föreningskunskaper i den lokala spelföreningen, många som är med och arrangerar konvent. Många som får möjlighet att inse att man kan påverka sin vardag. Det är i sig positivt. De allra flesta spelföreningar i Sverige idag är medlemmar i Sverok – Sveriges Roll- och konfliktsspelsförbund. Av någon anledning tycker valberedningen i Sverok att jag ska sitta i Förbundsstyrelsen efter riksmötet som är nästa helg. Det ska säkert gå bra.

Sen är det ju som sagt väldigt trevligt att spela spel. Tyvärr finns det för många spel och för lite tid. Själv så råkade jag spela Advanced Civilization och Civilization the Expansion Project i totalt 40 timmar. Så jag hann bara med ett annat spel. Machen tror jag det hette. Går ut på att vinna tyska delstatsparlamentsval. Trevligt och väldigt tyskt i sin konstruktion.
Köpte, gjorde jag, två spel. Ett på auktionen efter att de andra objekt jag var intresserad av gått. Det blev Belter. Man ska hålla igång gruvdrift på asterioder i framtiden. Har inte provat men det verkar komplicerat. Sen blev det Warhamster Rally också. Lättare och det verkar kul. Har inte hunnit spela ännu. Men det kommer.

Andra bloggar om: , , ,

Hans Persson Says:

Die Macher heter spelet.

Det blev tyvärr lite för mycket annat som hopade sig för min del, så det blev inget Gothcon. Jag får vänta till Lincon med att överdosera spel. ;-)

 

Nu har OS börjat. Förra gången OS hölls så var jag med i en kör som heter Köörmit. En liten fin tradition i Köörmit att är man till de fester som hålles inom kören skriver små visor till varandra, främst då till andra stämmor. Basarna, som jag tillhör(de), skriver då hyllningsvisor till sopran och alt och nidvisor till tenorerna. Oftast, givetvis finns det undantag. Dessutom hyllningsvisor till oss själva. Nåja tillbaka till OS, i samband med förra OS så skrev jag om texten på en låt att passa som festvisa inom kören. Här kommer den i repris.

Mel: Visa vid vindens ängar.

När som en flicka, ser på tenorer
så vet man genast vad som hon vill.
Och när hon slutligen fått tenoren
att fatta vinken, jag då går de till.
Tenorens hem för att dricka te,
och kanske göra så mycket mer
Men då tar drifterna över pojken
han slår sig ner och på teve ser.

För det är OS som nu ska börja
Varenda dag ska det ses på sport
Flickan gör då det ända rätta
Proceduren med honom kort

Flickan går sen omkring och tänker
“Vem ska jag älska? Vem älskar mig?”
Då stiger basen framåt och säger:
– Mig ska du älska, jag älskar dig.
Du har mitt löfte att jag ska alltid
sätta dig framför OS:eri
Flickan mjuknar då upp och säger:
– Jag ser på OS, om det blir vi

För det är OS som nu har börjat
varanda dag ska det ses på sport
Flickan gör då det enda rätta
Slår sig till ro, då hon basen fått.

__

Kommentarer från gammalt på texten.
Linus sa…
Det var väl ändå en ganska heteronormativ text, Jesper? :P

Jesper sa…
Ja det är det. Men den försöker inte heller vara något annat. Sålunda är den vad den utger sig för att vara. Det är lite av poängen med den typen av sånger att de är väldigt könsstereotypa utan att för den skull vara plumpa.

Sofie sa…
Dessutom en liten befriande fläkt i OS-hysterin ;-) Ja det är jättekul att duktiga idrottsmänniskor får testa sina gränser (utan jävla-skit-doping!), men jag som inte har någon TV, inte läser sportsidorna eller lyssnar på sporten på radio vet ändå alla resultat! Slumpen? Tror inte det…

Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha