Då var årets bokmässa över. Som vanligt blev det en del bokköp. Dock inte så dyrt som jag hade trott. Kom undan med drygt 500 kronor tror jag. Plus inträde.

På bilden nedan finns de böcker jag köpte, tänkte göra en kort presentation av titlarna uppifrån och ner.

Överst ligger en smal ordlista och grammatik på esperanto från Esperantoförlaget.

Därefter ingen bok utan en DVD från Svenska läkare mot Kärnvapen. Kärnbapen och människans framtid heter den. Samma information finns på hemsidan ovan men det skadar ju inte att ha en egen kopia.

Daniel Ankarloo har kommit med en ny bok som heter Marknadsmyter från ETC förlag. En kritisk betraktelse av nyliberala påståenden är undertiteln och det är lovande. Har man dessutom hört Daniel föreläsa någon gång känns språket igen.

Pirater av Marcus Rediker från Karneval förlag känns också lovande. Från baksidan:

“Piratskeppet utgjorde ett egenartat egalitärt samhälle där kaptenen valdes av manskapet, spriten fördelades jämnt och människor av olika ras, klass, nationalitet och kön arbetade sida vid sida. Därför sågs de som ett hot, inte bara mot handel och sjöfart, utan också mot den rådande samhällsordningen.”

Under Pirater ligger en klassiker som jag inte köpt tidigare, Ali Esbatis Agenda – Julafton för allt reaktionärt på Karneval förlag. Det är bloggtexter 2005–2006 från hans blogg Esbatis kommentarer.

En klassiker av annan karaktär därnäst. Den onödiga samtiden av Lars Gustafsson och Jan Myrdal, Manifest. En gammal bok med nyskrivna tillägg.

Såld därefter av Natasja T. och Vera Efron från Efron & dotter. En “sann historia” om trafficking.

Från Manifest kommer även Joar Tibergs Ingenting händer om svensk glesbygd. “En bok om människor som envisas med att detta ingenting ska hända.”

Efron & dotter igen. Med Säpo i hälarna av Boris Grigorjev. Om en KGB-agents tid i Sverige. Från samma förlag kommer också Spioner emellan av Tore Forsberg och samma Boris Grigorjev. Spionsaga.

Under den boken ligger Ung i Palestina från Alhambra förlag av Anne Casparsson och britta Abotsi. En intervjubok med intervjuer av 20 palestinska tonåringar. www.levaunderockupation.se är hemsidan.

Åsa Linderborg och Erik Wijks “Det är rätt att göra motstånd – Kriget och terrorn från Bush till Bodström” kommer därnäst. Karneval förlag igen.

Från CKM förlag kommer Jan Linder och Lennart Lundbergs “Hitlers vasaller och Sverige – Göring, Himmler och Ribbentrop” om Tysklands kontakter med Sverige under mellankrigstiden och andra världskriget.

Efron och dotter, Pappa utan barn av Stefan Blomgren. Ytterligare en “sann historia” om frånskilda fäders rätt till sina barn.

Sverigedemokraterna har fel har jag skrivit ett helt inlägg om.

George W. Bush En man och hans tro av David Aikman från Läsförlaget. En biografi.

Spräng bojorna – kampen mot slavhandeln av Adam Hochschild. Ordfront förlag. Har några år på nacken men ämnet är ständigt aktuellt.

Sista köpet blev en djuretiksantologi under redaktörsskap av Lisa Gålmark. djur och människor heter den och är utgiven på Nya Doxa. Köptes av Djurens rätt Köpt främst för att få en materialistiskfilosofisk ingång till djuretiken.

Från Offside förlag kommer Hans van der Meers bok Spelplats Europa, en fotbollsresa genom de lägre divisionerna. En fotobok om amatörfotboll.

Anne Applebaum har skrivit boken Gulag – de sovjetiska lägrens historia från Norstedts. Den har också några år på nacken men det gör ju inget.

Enkelvirkning av Erika Knight är en bok om enkel virkning. Jentas förlag.

Inshallah under Donald Boström på Ordfront är en annan gammal bok som jag fick billigt. Essäer och foton om Palestinakonflikten.

Slutligen kommer Saladin’s English-Kurdish dictonary. En ordbok som jag förmodligen inte kommer få alltför mycket nytta av. Men den var kul.

BB-böcker 08

Andra bloggar om: , ,

Reblog this post [with Zemanta]

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha