Partially LEGO NazisImage by Dunechaser via Flickr

Eller ja, det gamla, Nykterhetsrörelsen Scoutförbund, finns fortfarande. Det är nazisterna i Nationalsocialistisk front som beslutat sig för att gå vidare. Istället lanserar de folkfronten, ett parti som ska syftar till att bara “människor som tillhör det västerländska genetiska och kulturella arvet […] ska kunna vara svenska medborgare.” samt “Klassplittring ska ersättas med klassgemenskap där hela folkets kreativa och produktiva insatser värderas högt och ingen samhällsgrupp tillåts avancera på bekostnad av någon annan.”

Sen har de massor med fluff om bra djurskydd och liknande. Men ovan är de två grundläggande punkterna, som jag ser det, i deras 10-punktsprogram.

Det visar tydligt på att grunddragen finns kvar, det är ett rasistiskt och fascistiskt parti fortfarande, även om man valt att inte längre nämna nationalsocialismen.

I punkt 9, den om klassgemenskap, håller man en klassisk fascistisk korporativistisk linje. Alla klasser behövs och inget ska ändras. Folk ska inte identifiera sig som arbetarklass och överklass utan som svenskar och pack. Arbetare ska inte försöka att kollektivt förbättra sin position utan lugnt stanna kvar i den kapitalistiska utsugningen.

Folkfronten är alltså ytterligare ett extremhögerparti på den extrema högerkanten. De kommer förmodligen försöka sig på klassisk vänsterretorik men det kommer inte att lyckas. Folk ser genom fascismens dunster.

Vill man ha ordentlig ändring så är det vänstern som står för alternativet.

Andra bloggar om: , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha