Riksmöte

Last modified date

Comments: 0

Jag var i Skövde i helgen. På riksmöte med Sverok. Det var en intressant tillställning. Jag är van vid mötestekniken från Ung Vänster och Vänsterpartiet. Mötesteknik i Sveriges folkrörelser vilar på samma grund med det finns alltid skillnader från förbund till förbund. Bland annat hade Sverok bara första och andra-talarlistor. Inga tredje, fjärde osv. Det gjorde att en del kunde vara uppe i talarstolen väldigt mycket.
En annan sak som skiljer var andelen tjejer. Jag är van vid att det är ungefär 50% flickor på större möten och att flickor pratar nästan 50% av tiden. Skulle tro att vi pojkar pratade ungefär 98% av tiden i det här sammanhanget. Det är mindre bra. Dock blev det inskrivet 1% av inkomster till särskilt jämställdhetsarbete (klass, kön och etnicitet). Och det är ganska mycket pengar.

I övrigt var det en tillställning med väldigt många nördar. Det är kul. Det behövs fler nördar.

Ett nytt intressant valsystem blev antaget. Så jag får se om jag blir vald nästa år. Kanske får någon ströröst från olika föreningar då jag var uppe och pratade alldeles för mycket. Förhoppningsvis tycker någon att jag var vettig.

Slutligen är det jobbigt att köra bil från Mora till Skövde och tillbaka. Det borde varit en till i bilen med körkort.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment