Folkpartiet valaffisch 1936
Image via Wikipedia

Valaffischer. Folkpartiet har presenterat sina. En del skriver om den som är kopplad till Karate Kid. Däribland Emil Broberg.

Själv tycker jag att den här är roligast.

“a, b, c, d, e, fp – framtiden börjar i klassrummet” står det på den.

Att bokstäverna ska föreställa betyg går ju inte att ta fel på. A är historiskt det högsta betyget. Sålunda blir fp ett riktigt bottenbetyg. Frågan är om det också per definition ger folkpartiet bottenbetyg.

Idag är många elever smått oroade över att kanske få IG, icke godkänt, eller som det blir på grundskolan, ännu ej godkänt. Det kan bli intressant den dag då eleverna istället brister ut “Fan, jag fick Fp på provet!”

I övrigt, fler betyg ger inte mer kunskap. En skola elever och lärare trivs i ger möjlighet till ökad kunskap. Tillräckligt många lärare, och andra vuxna, på skolan så att alla kan bli sedda och hörda, ger möjlighet till ökad kunskap. En skola där alla får plats. Världens bästa skola, utan vinstintressen.

Miljonvinster ger inte ökad kunskap. Hur mycket bättre vore inte skolan om alla miljoner, av våra skattemedel, som betalas ut i vinster istället användes för att anställa lärare, och annan skolpersonal. Den skulle vara mycket bättre.

Andra bloggar om: , , ,

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha