200 000 nya jobb

200 000 nya jobb i offentlig sektor. Vänsterpartiets första krav inför valet. Ett krav som jag skulle tjäna på. Jag är arbetslös. Eller daglönare är kanske ett bättre ord. Utbildad lärare och anmäld till vikariepoolen. Så några dagar i veckan, alla dagar i veckan eller ingen dag i veckan ringer de från kommunen mellan 7 och 9 och undrar om jag kan jobba. Helst ska man då vara iväg på en skola som ligger en halvtimme bort på 15 minuter.

Det är en väldigt säker tillvaro. Man vet precis hur mycket pengar man kommer att ha nästa månad. Man vet precis att man klarar hyra och mat. Man kan planera sina dagar, sitt liv.

Jag skulle tjäna på att det blir fler jobb i offentlig sektor. Då skulle jag, och alla andra som jag. Ungdomar, med eller utan akademisk utbildning, som idag går på timvikariat och daglöneri få ett värdigt liv. För det har vi inte idag.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment