Drugnews skriver om en FN-rapport om att kriminella ligor för in barn till England för att slava på cannabisodlingar. Barn, främst från Sydostasien, som används för att tjäna pengar åt knarkkungarna.

Det är främst den nedklassificering av cannabis i England som gjort att ligorna kan utöka verksamheten då straffen inte längre är lika hårda. Labour funderar nu på att se över klassificeringen igen.

Så tänk på det, alla ni som tycker att det är helt ok att röka lite brass ibland. När ni röker på så förstör ni inte bara era egna liv utan också otaliga sydostasiatiska ungdomars liv.

Andra bloggar om: , , , , ,

____

minimalguru Says:

Sen återstår det ju så klart att se hur mycket sanning som egentligen ligger bakom det hela. Organiserad brottslighet (icke inkluderat barnslavar etc) vinner på det hela just för att det fortfarande är olagligt. Förbudspolitiken har sedan länge visat sig vara defekt och inget mer än ett slöseri av skattepengar. En legalisering skulle ge staten ännu en inkomst i form av skattepengar (moms) på försäljning, och fokuset skulle kunna riktas mot dom som inte riktigt vill vara med och leka på en vit marknad. På så vis kan den organiserade brottsligheten mer eller mindre utplånas.

Så tänk på det, innan du säger att rökare förstör otaliga sydostasiatiska ungdomars liv ;)

Sofia Says:

Otroligt att världen kan vara så sjuk! Verkligen en sådan där ”toppen-på-isberget”-grej. *suck* Var är medvetenheten och vettet någonstans, liksom…?

Sofie Says:

Alltså, köper folk cannabis som är odlat i England? Är det inte oerhört oekonomiskt att ha odlingar där även om man importerar barnslavar?

Nicklas Eriksson Says:

Potheads brukar inte vara så snabbtänkta, det här är nog inte något de bekymrar sig om heller tror jag tyvärr.

minimalguru Says:

Ja, inte är väl kritikerna direkt snabbtänkta i detta fallet heller.

Till och börja med så är det här ett påstående som har kritiserats om och om igen och som av dom flesta anses vara ren propaganda. Vidare så köper inte så mycket folk sitt gräs från england, ”toppen på isberget” visade sig vara den svenska importen som bara stod för cirka 1/20 av den cannabis som konsumeras i Sverige.

Vidare så är varken cannabis eller hampaodlingar oekonomiska. Det behöver inte besprutas, det behöver ingen behandling. Du planterar det, och sen beroende på vad du har planterat så kan du några veckor senare antingen skörda din cannabis, eller hampan som sedan mer eller mindre direkt kan användas till att utan tillsatser framställa tyg, byggmaterial, eller olika plastmaterial (samt ett par tusen ytterligare produkter).

SvD skrev den 11 juni ”Det omsätts mellan 25 och 30 ton cannabis i Sverige, kanske mer, skriver Rikskriminalen i ett pressmeddelande. Tidigare har myndigheternas beräkningar, baserade på kända missbrukares konsumtion, utgått från att marknaden omfattar 3 ton. ” – Denna upptäckt fick polis och media att inse att inte alla ”potheads” ligger i rännstenen eller rånar pensionärer.

Faktum är att alkohol och tobak skördar fler offer än vad cannabis gör i detta land. Alkoholen ligger bakom tusentals dödsfall, våldtäkter, misshandelsfall, inbrott, stölder, och olyckor. Antal dödsfall från cannabis? 0 (http://www.saferchoice.org/content/view/24/32/). Antal misshandelsfall på Uppsala Reggae Festival? 0, om man inte räknar med polisbrutaliteten (http://www2.unt.se/avd/1,1786,MC=77-AV_ID=642066,00.html).

Jag känner en hel del rökare, och jag skulle inte direkt kalla någon av dom för trögtänkt. En arbetar som programutvecklare, en annan arbetar med webdesign. Några studerar på universitetet, andra är utomlands och läser vidare till ingenjörer.

Rapporter har publicerats av bl.a. FN, Canadas regering, och Englands regering som talar rakt emot vad ni säger. Dessa rapporter säger klart och tydligt att alkoholen är ett större hot än vad cannabis är för både individen, hälsan, och omvärlden. Så vilka är det som inte är snabbtänkta egentligen? Snälla människor, läs på lite innan ni uttalar er. Kolla vad det egentligen är ni pratar om.

Nicklas Eriksson Says:

minimalguru, det blir de. Tro mig.

SP Says:

Vad är det här för dumheter? Om det var lagligt att odla cannabis skulle ju inte det här problemet existera. Problemet är att det har blivit ”ok” att köpa, men inte odla.

MypeChettysep-tool Says:

lart mycket

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha