Aftonbladet gör bort sig igen. En sjuåring blir ihjälsparkad av storasyster med pojkvän. Aftonbladet skyller på tevespelet Mortal Kombat som de spelat precis innan. Man nämner i förbigående att båda var berusade men anser ändå att allt är tevespelets fel.

Av detta kan man dra slutsatsen att Per Bjurman (som skrivit artikeln) inte har någon förståelse för vad som händer med folk som är berusade. Att ungdomar inte ska dricka alkohol. Att det förmodligen inte är bra för någon att dricka alkohol samt att man inte ska lämna små barn i händerna på ungdomar som är för upptagna med att dricka alkohol och spela tevespel istället för att ta hand om barnet.

Tonåringarna riskerar 48 års fängelse. Vad får personen som sålde alkoholen till dem?

Andra bloggar om: , , , , ,

Explore posts in the same categories: Nykterism, Spel

____

Sofia Says:

Det här hade jag missat. Det är ju så in i h-e sjukt. Han kan i alla fall inte ha tänkt med hjärnan när han skrev den artikeln. Man blir ju bara flyförbannad när man ser hur folk väljer att skylla ifrån sig bara för att de själva är förnekande suputer och extrema alkoholliberaler. Det är ju sorgligt. En sån här tragisk händelse beror ju verkligen på alla dessa våldsamma data- och tvspel (inte). Då skulle alltså alla nyktra spelare vara lika våldsbenägna? Nog för att nyktra människor också slår, men det där köper jag verkligen inte!

ulrika Says:

Jag håller med!

Nicklas Eriksson Says:

Det är såklart lättare för den medkännande vuxengenerationen att skylla på något de själva upplever att de klarar sig utan än den gudomliga spriten förutan vilken de är rädda för sina liv.

Petter Says:

Vad vore världen utan alkohol?

Vet du något om det finns nåt organiserat nätverk för nykteristbloggar? Skulle behövas.

Länka oss gärna som nykterister.. – popblogg.wordpress.com :)

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha