Rolig ekonomi

Last modified date

Comments: 0

The Most of Herman's Hermits album coverImage via WikipediaAv alla de tidningar jag prenumerar på är nog Herman Hedning den roligaste. Idag kommer månadens nummer som är en Massivt Morbid Marknadskragsblaska. Herman kommer ofta med dagspolitiska kommenterar i serierna och så även idag.

Jag kommer att avslöja huvuddragen i månadens Herman-äventyr så ni som är extremister och ännu inte läset den kan sluta läsa här nu.

Äventyret har sin utgångspunkt i att gud är sur på sin skapelse för att den inte är kreativ och skapar tillväxt och mervärde. För då har han inget att visa för de andra gudurna på skapelsemässan inom kort. Så gud hotar med att reboota hela skapelsen om det inte blir skärpning. En väldigt bra utgångspunkt, för en gud. Lilleman försöker så gott han kan med grönsaksförsäljning. Herman kommer in som konsult och gör reklam för stället. Inte bar gör han reklam utan utvecklar sin verksamhet i väldigt hög utsträckning. Till slut lyckas han öppna Halal-Hermans kebab och anställa Lilleman och en dinosaur, bägge utklädda i fåniga fårdräkter.

Under tiden har Gammelman skrivit en samhällskritisk bok om tillväxthysterin med Herman som skräckexempel. Givetvis blir det en bestseller. Gud blir nöjd. För:

Boken som fristående konstnärligt verk! Tavlor, musik, böcker, serier – allt detta skapar immateriella mervärden och genererar ett kulturellt tillväxtkapital som är mångdubbelt större än de marginella naturresurser de tar i anspråk för sitt mångfaldigande!

Även i övrigt är tidningen Herman Hedning bra läsning med undantag för serien Lars och Maxim som jag aldrig riktigt förstått. Illustrerad djävulskap lyckas bra i sin drift med Fredrik Reinhierta och kyrkan.

Slutligen i det här inlägget kommer Hermans hälsning från insidan av omslaget om temat i numret. En väldigt träffande beskrivning av just ekonomi.

Nationalekonomi, konjunkturer och tillväxtteori tycker de allra flesta är lika humoristiska som gallstensoperationer, rotfyllningar och punkteringar. De allra flesta har, som i nästan alla andra sammanhang, helt fel. Att se någon veckla in sig i ett komplicerat nationalekonomiskt resonemang och sedan nästan strypas av sina egna kvartslogiska floskler i sina förtvivlade försök att ta sig ur snårträsket ut på den upplysta stigen igen, fortfarande fullkomligt övertygad om att ingen annan sanning än den egna existerar, är bland det roligaste som finns.
Jaså, det tycker ni inte?
Då kan ni väl dra åt helvete. Allihop.

Andra bloggar om: , , ,

Reblog this post [with Zemanta]

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment