EU inifrån

Last modified date

Comments: 0

Red Planet (film)Image via Wikipedia

Idag kom Jens Holms senaste bok EU Inifrån neddimpande i min brevlåda. Eller ja, den fanns där redan när jag kom hem och den var lite för tjock för att gå ner i brevinkastet tillsammans med övriga böcker jag beställt från Red Planet men i övrigt så stämmer beskrivningen.

Det är en bok med berättelser från EU-parlamentet 2006–2009 från bokförlaget Nixon. Jens Holm har varit EU-parlamentsledamot för Vänsterpartiet en halv mandatperiod efter det att han tog över för Jonas Sjöstedt.

Boken är en blandning av personliga betraktelser, politiska utläggningar och EU-skola. Den fyller därför sitt syfte på ett gott sätt. Möjligen skulle den fokuserat mer på enbart ett av perspektiven. Jag misstänker dock att det skulle bli enformigt att läsa om dråpligheter och politiska dumheter från andra parlamentariker genom de 200 sidorna. Jag får ändå intrycket att finliret kunde sparats lite på. Men det kan bero på att jag inte (hittills) är direkt intresserad av all lagstiftning på EU-nivå, även om jag kanske borde det.

Läs boken. Den kan beställas från Red Planet.

Andra bloggar om: , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment