Peace and love-festivalen i Borlänge. Jag var främst där för att vara aktivist för Ung Vänster. Ur det perspektivet var det en ganska lyckad festival. Massor av utdelade flygblad. Skulle tro att det är väldigt få som var någotsånär nykter någon del av festivalen som missat att vi var där. Precis som förra året blev vi mordhotade av nazister. Vi misstänker SMR:are. Hon som fick hotet ”levererat” är chilenare och fick höra att ”Ni borde dödas allihop, särskilt du.” Till skillnad från förra året fick vi utöver hotet också en stinkbomb ikastad i vårt tält. En inte alltför trevlig stank spred sig över flygbladen. Polisen var inte jätteintresserad när vi pratade med dem och visade den glasbehållare som vätskan legat i. De var däremot mer intresserade av mordhotet när vi anmälde det.

Sen var det ju givetvis en massor av andra trevliga organisationer närvarande. UNF var där och fick några nykterhetslöften. Av någon anledning hade de inget tält vilket gjorde att allt blev blött när det regnade. Precis intill oss höll Mana till. En antirasistisk tidning från Skåne som är mycket läsvärd. Prenumerara om du inte redan gör det. Vi hängde också en del med IKU, en trevlig förening som precis har inlett ett samarbete med NBV som jag imorgon ska på anställningsintervju på.

Sen var ju givetvis Sverok där och spelade spel. En av Ung Vänstrarna ska vara med att starta upp en Sverok-förening i Borlänge verkar det som. Sen fick vi lite hjälp av en av Sverokarna (utöver jag själv) i en av anstormningarna efter en av spelningarna på scen 1 att dela ut våra Stoppa Rasismen-flygblad.

Ett band hade jag tänkt se. Hellsongs. Det gick sådär då det började regna alldeles för mycket efter två och en halv låt. Lite fick jag dock se och det hördes även från Borlänge kommuns tält.

Nu bär det vidare till IOGT-NTO-kongressen i Uppsala där jag ska vara funkis.

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentarer från förr
Håkan Eriksson Says:

Måtfullhet, avhållsamhet och restrektivitet är jag helt för, men det där med nykterhet har jag aldrig riktigt förstått. Hoppas nån kan förklara de för mig nån gång… till dess kan jag bara helt skamlöst göra reklam för min egen blogg: http;//BiskopEriksson.blogspot.com /ha de

Usch Says:

Hört själv på IOGT-NTO möte: ”Hitler var vegetarian, rökte inte och nyttjade inte sprit. Han var en sund karl han”.

Va? Vi var fyra stycken som blev livrädda för de äldre gubbarna som stod och pratade.
Kristen kan man inte vara men tydligen gammal nazist-gubbe. Fy f-n vad vi blev rädda och arga.

Numera fd. IOGT-NTO:are numera Blå Band medlem istället.

Usch !

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha