GAZA, GAZA STRIP - NOVEMBER 25: A Palestinian ...Image by Getty Images via DaylifeDet var det mest använda slagordet i den demonstration för Palestina och mot Israels ockupation av Gaza som idag hölls i Göteborg. Jag räknade inte själv men enligt Svensson var vi över 500.

Det är förvisso många med tanke på den korta mobiliseringstiden men likväl alldeles för få som markerar mot det vanvettiga i Israels agerande.

Stort var det antal Palestinafanor som vajade intill ett fåtal Libanonfanor. En gul och en svart fana med arabiska tecken på kände jag inte igen. Det var en positiv och trotsig stämning på demonstrationen.

Det är givet att Sverige nu måste agera mot Israels systematiska terror och pågående folkmord av det palestinska folket. Det är läge att utvisa Israels ambassadör och avsluta allt diplomatiskt och militärt samarbete. Inte motsatsen (som riksdagen, eller om det var utrikesnämnden, nyss beslutade om. Vänsterpartiet var det enda partiet som röstade mot.)

Andra bloggar om: , ,

Reblog this post [with Zemanta]

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha