Uppdrag granskning

Last modified date

Comments: 0

Såg precis Uppdrag granskning ”vad hände sedan?” om Vänsterpartiet. Programupplägget var intressant. Man visade en ”best of” av de gamla reportagen och sen fick Dan Josefsson säga vad han tyckt hänt efter det att reportagen visades första gången.

Om man bortser från att det återigen inte presenterats något omvälvande så är det ändå några saker jag vill kommentera.

Kirunabrevet. Alltså partistyrelsens/vu:s brev till Leo med eller utan ursäkt för partiets agerande kring de hemvändande sovjetemigranterna. Josefsson ondgör sig över att Lars Ohly ändrat i brevet. För att styrka detta så har han ett protokoll där det står att Ohly presenterar förslag till brev som han själv skrivit. Vad Josefsson däremot inte kommenterar är raden under där det står att Ohly ska färdigställa brevet utifrån VU:s diskussion. De andra från VU frågas inte vad diskussionen gick ut på. En klar miss i arbetet.

En annan sak som är konstigt är allt de missat. Varför tar de inte upp att partiet mer eller mindre fick procent på Ikeas vinster från handeln med Östtyskland? Men kanske framförallt, varför tar de inte upp de andra partiernas hängande med öststaterna. Det sägs att Hermansson aldrig besökte DDRs ambassad. Men vad gjorde övriga partier där under samma period?

I övrigt är programmet mest sorgligt. Den globala reaktionen stärker sina positioner. TT rapporterar som spökfångar. USA och England genomför folkrättsvidriga krig. Israel torterar fredsaktivister. Och SVT gör ett reportage om en av de (i Sverige) ledande motkrafternas historiska göromål som redan är kända.

Beklagligt är nog ett passande ord.

Kommentar från förr:
Anders Rylander sa…
När en illbatting som du ondgör dig över hur världen ser ut idag så för man genast hopp om framtiden igen. Tack Jesper…

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment