AMS

Fick ett brev av Arbetsförmedlingen i går. Tydligen hade jag missat att titta till dem för att berätta att jag fortfarande är arbetlös. Så de bestämde sig för att kontakta min a-kassa och säga att jag inte skulle får några pengar längre. Förstår inte varför de inte kan ha ett automatiskt script som skickar ut en påminnelse via e-post en vecka innan.
Nåja, hade en lång lunch så jag tänkte att jag skulle titta till den lokala arbetsförmedlingen under just lunchen. Den ligger 10 minuter gångväg från skolan så det kändes lagom. Lång lunch hade jag för att man som vikarie sällan har något att rätta eller planera. Särskilt på korttidsvikariat.
Nåja, jag traskade iväg till arbetsförmedlingen och tog min nummerlapp. Tittade upp mot nu-hjälper-vi-det-här-numret-skylten. Fyra nummer kvar tills det att mitt nummer skulle stå där. Bra, tänkte jag, då hinner jag med det här med bred marginal.
Efter en halvtimme gav jag upp. Då hade skylten inte ändrat sig alls. Samma nummer som när jag kom.

När jag kom dit efter dagens lärargärning fick jag vänta i sådär 40 minuter innan jag fick komma in till någon. En äldre herre. Jag hade räknat med att det hela skulle ta fem, tio minuter. Jo, jag är fortfarande daglönare, jo, jag söker jobb som är passande och arbetar på timmar när det går, sådär 35-40%. Se nu till att jag får min grundersättning från a-kassan. Ungefär så hade jag räknat med att det skulle vara.

En halvtimme senare var jag klar. Äldre män är sällan snabba med datorn, skulle tippa att den här var över medel. Men läshastigheten var det sämre med. Snabbt gick det inte. Inte heller blev handlingsplanen uppdaterad i någon större bemärkelse. Men det stämmer som det står i min handlingsplan från arbetsförmedlingen under Behov: En vettig arbetsmarknadspolitik, sex timmars arbetsdag och fler jobb i offentlig sektor.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment