I dag var min första partidistriktsårskonferens med Vänsterpartiet Bohuslän i Lysekil. Ja, Bohuslän. Av någon anledning, som förmodligen har att göra med gamla Göteborg- och Bohuslän, är Härryda partiförening med i Bohusdistriktet.

Behållningen av mötet var väl inte det allra mest givande. Sedvanliga årskonferensärenden, val av revisorer och DS, budget och verksamhetsplan. Dessutom en i mitt tycke något för lång diskussion om utveckling av Bohuslän genom sophantering och tågtrafik i norra Bohuslän. Önskas referat från den diskussion får ni säga till. Kan tilläggas att inget av mina tre yrkanden gick igenom. Men för första gången på länge så reserverade jag mig inte på en partidåk. Även om saker skedde som jag reserverat mig mot på tidigare dåkar. Jag börjar nog bli gammal och ödmjuk.

Vad som däremot var mer givande var resan dit och hem. Åkte bil tillsammans med en lokal partist, riksdagsledamoten Wiwi-Anne i miljö- och jordbruksutskottet (Kjell-Eriks gamla) och Camilla Sköld-Jansson (PS). Sålunda blev det en del intressanta diskussioner i bilen om allt från torskfiske (bort med kvoterna och fram för dagar då man får fiska fritt) och valprocedurer i interna val (strykningslistvarianten vs färdigt konceptvarianten) till ansvarskommittéer (heja Halland) och facklig strategi (vad ska man göra som Vänsterpartistisk IF-Metall-klubbordförande). Dessutom lyfte jag en fråga som jag och ordföranden i VSF Växjö, Viktor Stenman, diskuterade (och faktiskt kom på) förra helgen när jag var i Växjö på deras årsmöte. En fråga som kan förbättra tillvaron för Sveriges unga såväl som för miljön. Frågan behöver dock utredas lite först så jag presenterar den inte riktigt ännu för en bredare publik. Ni får fråga personligen.

Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer från förr.
Alex Says:
Jasså…. Den gode Berglund propagerar för havdagar. Mkt bra.
Jesper Says:
Jodå Alex, och enligt Wiwi-Anne är också det partiets linje nu för tiden. Saker rör på sig.

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha