Midsummer's Eve by Anders Zorn.Image via WikipediaAftonbladet skriver om en berusad passagerare på ett flygplan som tvingat ett plan till mellanlandning och betett sig allmänt jävligt. Det är förvånande att alkohol tillåts på flygplan. Det är en betydligt större risk än massor av andra saker som förbjuds på plan dagar som dessa.

Givetvis ska alkohol förbjudas på flygplan och alla andra platser där det innebär en säkerhetsrisk. Samma sak på tåg, klarar folk inte av en enkel resa utan att behöva köpa starköl i bistron? Flera gånger lämnas dessutom bistron obevakad i samband med stationsstopp och vem som helst kan stjäla spriten utan andra problem än övriga kunder, detta oavsett ålder.

Ett annat ställe där spriten borde förbjudas är krogen. Väldigt många våldsbrott sker i samband med krogbesök, väldigt ofta alkoholrelaterade. Och väldigt många arbetsmiljöproblem för personalen beror på berusade kunder.

När jag tänker på det, varför inte förbjuda alkoholen helt och hållet? Tänk så mycket bättre världen hade blivit. Och för att få folk att umgås skulle vi kunna ha kommunala spellokaler där folk kan spela brädspel istället. Dessutom dansar man bättre nykter, som på bilden.

Andra bloggar om: , ,

Reblog this post [with Zemanta]

____
Sofia HM Says:

Haha! Jag helgillar dina resonemang, Jesper! :-D

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha