Pernilla även här

Last modified date

Comments: 0

Alla andra verkar blogga om det faktum att Pernilla Zethraeus (hur tusan kan man stava till det?) väljer att inte ställa upp till omval. Ali Esbati och Hambern skriver om den bisarra mediesituationen vi befinner oss i. Fredrik Federley (också ett skumt efternamn) funderar över hur hemska VPK är och om kanske Jenny Lindahl-Persson eller America Vera-Zavala (vars efternamn Federley stavar fel) ska bli partisekreterare och fortsätta vänsterpartiets väg till hard core kommunistiskt halaballoo.

Låt gå för att Fredrik har stort förtroende för både Jenny och America men jag tror inte att en partisekreterare har riktigt så stor makt. Vad som däremot är intressant är tänkbara kandidater. Efter att ha läst någonstans att Ohly har tänkt sig en kvinna på posten (inte för att Ohly har full makt över det men låt gå för det) funderade jag över vilka kandidater det finns. Nu ska erkännas att det är ganska många i V:s partistyrelse som jag inte har full koll på. Det är naturligt. Så jag fuskade och tittade in på hemsidan för att se vilka det egentligen är som sitter i PS. För jag tror att det är vettigt att partisekteraren har suttiti PS i minst en period tidigare. Jag ser ingen solklar kandidat (inte bland pojkarna heller). Därför är det tur att det finns en valberedning som har sådär 5 månader (är det väl?) på sig att ta fram ett förslag på någon som vill ställa upp på en av de tyngsta politiska posterna i svensk politik (ja, både ordförande och sekreterare för sossarna är tyngre).

I övrigt tycker jag att det är vettigt att inte sitta som partisekretare på livstid. En åsikt som jag tror delas av många. Men media kanske inte har insett att dagens V inte har samma partistruktur som SUKP under Stalin. Jaja, man kan väl inte räkna med att alla följer med i utvecklingen.

Kommentarer från förr:
Sofie sa…
Men visst vore det bättre för borgerligheten om (v)s kandidater väntade till kongresserna med att meddela att de inte ställer upp till omval? Då hinner ju inte den stackars valberedningen göra ett så genomtänkt förslag.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment