Åka båt eller hoppa säck?

Last modified date

Comments: 0

Såg precis på Rapports 1930-sändning. De två förstanyhterna var småintressanta. Första nyheten: Moderaterna med Reinfeldt i ledningen kan tänka sig att inte vara riktigt så jävliga mot sjuka som de tidigare tänkt. Detta för att kunna kompromissa med övriga borgerliga partier. Ett långt reportage var det. Jag lyckades få in tre kommentarer som kan klassas som kritiska. Dels KD:s kommentar om att det fortfarande är för mycket att minska med, dels den reportern som upplyste oss om att det i stort sätt är lika mycket pengar det handlar om men att det är i olika former. Slutligen en kvinnlig åhörare som påpekade att det här kan leda till att mörkblå moderater blir skeptiska. Det sista tror jag dock hon tyckte var bra. Miljön var fin skärgård och vi fick se Reinfeldt åka båt.

Därefter ett reportage om Ohlys förslag för dagen. Fler arbeten i offentlig sektor. Det är bra att SVT försöker presentera olika sidor i samma sändning för att på så sätt visa sig neutrala. Men varför illustrerar men förslaget med fler jobb i offentlig sektor (tror det rörde sig om ytterligare 5 miljarder utöver de 10 man tidigare kommit överens om med sossarna) med ett svettarmband som det står cccp på? Varför koncentrerar man sig på che-tröjor, röda stjärnor och marx-böcker? Vi fick dessutom se Ohly hoppa säck. Ohly blev också ifrågasatt av en reporter som frågade om det inte var så att riktiga jobb egentligen skapas i privat sektor. En något oinsatt frågeställning möjligen men Lasse tog det hela med ro och förklarade hur det ligger till med välfärd och infrastruktur.

Så då vet ni. M=nysnälla mysgubbar som åker båt. V=CCCP-svettbandsbärande marxgubbar som hoppar säck. Allt enligt SVT.

Kommentarer från förr
Pernilla Karlsson sa…
Ja tänk vilken jävla makt dom har dom där som bestämmer över sändningstiden…

Sofie sa…
kanske kan ohly bädda säck åt reinfeldt

Jesper sa…
Får tipsa honom om det om jag träffar honom någon gång.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment