FP är muppar

Last modified date

Comments: 0

Folkpartiets styrelse kommer enligt Aftonbladet att föreslå landsmötet att Fp ska driva en ny folkomröstning i EMU-frågan. Fast de säger att det är en folkomröstning om Euron. De tycker att det har hänt så mycket med fler länder inom EMU sedan folkomröstningen.

De har fel. Det svenska nejet var inte ett nej för att det var så få som var med. Det var ett nej av demokratiska skäl. Att vi vill att det ska spela roll om vi väljer en höger- eller en vänstermajoritet i riksdagen. Den ekonomiska politiken ska fastställas av Europeiska centralbanken. Politiken i Sverige ska bestämmas av de som bor här.

Är det någon folkomröstning kring EU som är värd att ha så är det en folkomröstning kring ett utträde ur EU. För EU har förändrats i grunden sedan Sverige gick med, utan att vi har fått tycka till om det. EMU är samma skit nu som då.

Andra bloggar om: , , ,

Kommentarer från förr:
Jny Says:

Ja heregud det är så snurrigt att man blir matt.

Folkpartiet är en samling jönsiga nyliberaler som inte vet vad ordet solidaritet betyder.
Det är bara en massa uppblåsta egon som lärt sig floskler på sommarskola och nu strör dom omkring sig och hoppas att folk inte ska se igenom det.
Tyvärr är det för många som inte gör det.
Keep it up!
/Jny

Kriss Says:

Vet inte riktigt om jag håller med.. man kan prata solidaritet tills man blir blå i ansiktet, men om det innebär att vi är jävligt solidariska på vår pittoreska lilla halvö och pekar finger åt resten av världen… har man inte missat poängen lite i så fall? Eller vilka ska vi vara solidariska med var tanken?

Jesper Says:

Kriss: Solidaritet och demokrati är två helt olika saker. Fp är väldigt solidariska när de driver kravet om en ny folkomröstning. Folkpartisterna agerar solidariskt, gemensam kamp för gemensamma intressen som det så vackert heter.

Men det är inte de intressen jag tjänar på. Därför tycker jag inte om deras politik.
De är muppar av demokratiska, inte av solidariska skäl.
Det oavsett vad vi på vår lilla pittoreska halvö tycker.

Den gemensamma valutan – en utopi « Civilingenjör P Johansson Says:

[…] stofiler från höger till vänster: Dibbuk, Alliansfritt Sverige, Republikens röst i kungariket, Stormklockan, Socialist och bajare och så vidare. Kan man hoppas på ett förslag om folkomröstning om […]

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment