Enligt Expressen har MUF, Moderata ungdomsförbundet, nu röstat för en motion om att legalisera hembränning. Allt i den personliga frihetens namn. Man ska nämligen inte tvingas stödja ett statligt monopol om man inte vill.

Kan upplysa MUF om att det finns väldigt bra sätt att inte stödja alkoholmonopolet. Det är helt enkelt att inte köpa eller dricka alkohol. Möjligen att köpa all alkohol på krogen men det kan bli dyrt i längden.

Sen kan man också fråga sig vad den personliga friheten är värd. När hembränningsförbundet infördes så minskade antalet våldsbrott, främst i hemmet, markant. Det finns all anledning att tro att en ökad hembränning skulle öka antalet våldsbrott. Det skulle också öka antalet barn som växer upp med missbrukande föräldrar.

Personligen sätter jag den personliga friheten från att råka ut för våldsbrott, eller att växa upp i en fungerande familj (oavsett konstellation), högre än den personliga friheten att bränna hemma.

Det är dock inte förvånande. Det är helt i linje med MUFs åsikter i andra frågor att vara för hembränning. Är man mot allemansrätten för att den strider mot den privata äganderätten så kan man gott vara för hembränning. Man lär inte få fler sympatisörer för det.

Andra bloggar om: , , , , ,

Kommentarer från förr.

Patrik Says:

Min favorit ær fortfarande att ett MUF distrikt røstade før prostitution, allt i frihetens namn eftersom att varje individ har rætt att gør vad de vill med sina liv….

Intressant frihetstænkande…

Fogge Says:

Nog för att jag inte går lika långt i nykterhetsivrandet som du, men det är hysteriskt roligt att alla moderata (eller blåa förslag egentligen…) som ger en direkt större personlig frihet nästan alltid ackompanjeras av indirekt mindre personlig frihet för någon annan än den du just höjde friheten för. Det är synd att de inte kan tänka ett steg längre.

Evelina Says:

de där muf kan inte vara riktigt klara i skallen…för mycket hembränt kanske? ;) Håller med dig Jesper!

Eriv Says:

Kul att de vill få hembränt lagligt, och det där med att folk skriver att det är så farligt är bara brist på kunskap.

Leave a Reply

   
Jesper Berglund Suffusion theme by Sayontan Sinha