Sorgband

Last modified date

Comments: 0

Man of Constant SorrowImage by ParanoidMonk via Flickr

Jag kommer att bära sorgband imorgon 1 december. Imorgon avskaffas brevhemligheten i praktiken. Den svenska demokratin förlorar en viktig beståndsdel. FRA kopplar in sina kablar.

Jag hoppas att alla svenska lärare gör detsamma. I lärarnas yrkesetik framgår att vi i vår yrkesutövning förbinder oss att “påtala och engagera sig mot sådana utvecklingstendenser och handlingar i skola och samhälle som kan skada eleverna.”

Det är ett ganska stort krav som bland annat skulle kunna innebära att ala lärare ska vara engagerade mot Jan Björklund (vilket de flesta är). Men även mot FRA-lagen.

Jag uppmanar alla att bära sorgband, ett svart band runt vänster överarm, imorgon.

I övrigt, Telia borde ta FRA till domstol. Det tycker även jag. Andra som tycker det: Annarkia, Scaber Nestor, Sossar mot Storebror, Den Nya Medborgarrättsrörelsen, Archangel, Darkangel och Mumma, Signerat Kjellberg, Den digitala parkbänken, Sagor från livbåten, Piratpartisten, Thorlin, Sandrability, Bloggvärldsbloggen, Aspiebloggen, Farmorgun, Pesptraktelser, Humblebee.net, JensO, Beelzebjörn, Röd Libertarian, Calandrella, ProjO, Christian Engström, Webhackande, Liberal & Långsint, Osmidigt, Solid Block of Ise, Johan Ronström, Personlig Utveckling?, Bandhunden Skäller, Infallsvinkel, Hearts of Joy, Primarys Blog, Alliansupproret, Integritet & frihet, Tieowbeijas, The Pheleroxian Blog, Mattias Bjärnemalm, Skivad Lime, OlofB, OlofB, OlofB, Enligt min Humla, Daniel och de små tomtanra, hannes2peer, Beelzebjörn, Christian Engström.

Andra bloggar om: , ,

Reblog this post [with Zemanta]

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment