”Vissa förslag gör mig mörkrädd”

Last modified date

Comments: 0

Det är titeln på en artikel i tidningen Nämndemannen som jag fick i min brevlåda idag. Anledningen till att jag fick den är att jag är utsedd till juryman vid tryckfrihetsmål. Jag har tjänstegjort en gång. Det kommer förmodligen inte att bli en gång till eftersom jag inte längre bor i Halland där det hela utspelar sig.

Men likväl. Den som blir mörkrädd är kriminologen Janne Flyghed som yttrar sig över några förslag från Christer Ekberg, biträdande chef på rikskriminalen som vill ha ökade befogenheter. Flera sidor i tidningen handlar om frågan om rikskrims befogenheter. Förslag som buggning, falska identiteter för att underlätta infiltration är några förslag.

Men det som för mig ter sig som synnerligen skumma är förslag kring hemlig husrannsaken, buggning av personer som inte är misstänkta för något brott eller förslaget om att man ska kunna spåra folks sökningar på nätet. De är som Flyghed säger ”helt barocka”.

Det kommer att bli intressant att se om detta är något som kommer att komma upp i valrörelsen. Särskilt intressant blir det att se vilka som står upp för personlig frihet och vilka som vill ha ett kontrollsamhälle. Har en känsla av att liberalerna inte kommer att stå upp för sina ideal.

(mer om de som ger ut tidningen finns på www.nrf.cc)

Kommentarer från förr:
Fuck off and die sa…
Hahahaha!

En vänsterpartist som står upp för personlig frihet? Det var det roligaste jag hört på länge…

Det är mycket möjligt att ”liberalerna” i Folkpartiet gillar såna här lagförslag, men vi som faktiskt är liberaler på riktigt gillar varken Folkpartiet eller kontrollsamhälle.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment