Historien skulle frikänna honom

Last modified date

Comments: 0

Så, då har äntligen mainstreammedia rapporterat om att Charles de Menezes inte var så misstänkt som man tidigare hävdat.

Det hela får mig att tänka på en diskussion jag hade med en företrädare för ja-sidan under EMU-folkomröstningskampanjen. Nu ska ni inte ta illa upp om tycker om EMU, det finns vettigt folk som gör det också, tyvärr räknas inte denne person in i den skaran.

Av någon anledning började vi diskutera händelserna i Göteborg 2001. Det är fortfarande intressant hur folk ser på vad som hände där. Men den här personen hävdade att ”om befinner sig på samma ställe som folk som tidigare begått brott får man skylla sig själv om man blir slagen av polisen”.

Jag tror inte att det tröstar Charles, som enligt artikeln ovan bodde i samma byggnad som de som verkligen var misstänkta för bombdåden i Londons tunnelbana.

Vad som är riktigt skrämmande är att personen med det lustiga citatet kallar sig liberal. Det börjar bli dags för alla hederliga liberaler att återta begreppet. Den blå fanan börjar fläckas brun.

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment