KD och barnporr

Last modified date

Comments: 0

Bonzai bedImage by José Arnoldo via Flickr

Med anledning av den här artikeln i Gp som egentligen inte föreslår några åtgärder alls, innehåller statistik som går att ifrågasätta och är allmänt intetsägande länkar jag till tre texter av Oscar Swartz.
Text 1: FN-rapport varnar – 11000 ufon, barnporr del 1
Text 2: Hur tips blev sajter – barnporr del 2
Medienattens köld är hård, barnporr del 3

KD:s och Ecpat:s artikel nämner bland annat:

men enligt polisens uppgifter baserade på statistik från de största Internetleverantörerna uppgår antalet stoppade försök att nå övergreppsbilder på barn till ungefär 50 000 per dygn.

Utan att ha sett statistiken själv, eftersom den inte hänvisas till, kan jag med stor sannolikhet säga att det rör sig om försök att nå de sidor som är spärrade i det så kallade barnporrfiltret. Ett filter som innehåller väldigt mycket mer än barnporr. Vilket återigen Oscar Swartz visar.

För att göra det klart. Även om det är tragiskt att det ska behövas. Jag tycker inte om övergrepp av barn, så kallad barnporr. Jag tycker att de som utför övergrepp ska straffas. Däremot tycker jag inte om att barnporr används som argument för att införa en mängd restriktioner som inte har med övergrepp av barn att göra. Jag tycker inte om KD. Inte heller tycker jag om debattartiklar som inte säger något.

Andra bloggar om: ,

Reblog this post [with Zemanta]

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Post comment